Huisregels DHC Franeker

1 maart 2019

Huisregels DHC Franeker

1. Betreden van het trainingsveld is op eigen risico.

2. De minimale leeftijd voor de cursist is 16 jaar.

3. Geef vooraf aan of er bepaalde handelingen niet door u kunnen worden uitgevoerd. De trainer kan dan oefeningen voor u aanpassen.

4. Draag goed schoeisel en kleding.

5. Er wordt getraind met een 1.80 of 2.00 meter lijn en deze zijn het liefst van leer. Puppy lijnen, flexie lijnen en metalen lijnen zijn niet toegestaan. Op advies van de trainer kan een correctieketting worden gebruikt.

6. Tijdens de trainingen worden de honden beloond door middel van voer, of balletje of speeltje.

7. Tijdens de training wordt de volledige aandacht van de cursist gevraagd. Dit houdt in dat als er volwassenen of kinderen meekomen en willen kijken, dat zij uiteraard van harte welkom zijn, maar ook dat de bezoekers rustig aan de kant.

8. De honden moeten altijd aangelijnd te zijn, tenzij de trainer toestemming geeft de hond los te koppelen.

9. Honden worden nimmer geschopt en geslagen!

10. Hondenpoep wordt direct door de begeleider zelf opgeruimd.

11. Voer de hond niet voor de training! Het risico op een maagdraaiing is dat aanwezig en bovendien werken honden beter met een lege maag.

12. Geen loopse teven op het trainingsveld. Loopse teven zijn hormonaal actief en zijn dan moeilijk te trainen. Bovendien reageren reuen altijd op de feromonen van de loopse teef en zijn ze dan ook moeilijker te trainen. U mag u zelf wel komen, dit geldt dan als een deelgenomen les.

13. Wanneer u om welke reden dan ook de training niet kunt volgen zeg dan af bij de trainer van uw groep.

14. We trainen samen, met elkaar en voor elkaar. Als je klaar bent met jouw oefeningen of als het druk op het veld is en je legt je hond even in de auto, dan wordt er van je verwacht dat je een ander lid helpt.

15. Er wordt op het trainingsveld én in de kantine wordt niet gerookt. Roken mag op het terras en het parkeerterrein, mits een ander daardoor niet wordt gehinderd.

16. Aan het einde van de training helpt iedereen met het opruimen van de  kantine en het veld. We laten het met zijn allen opgeruimd en schoon achter.