Algemene Informatie DHC

23 maart 2019

We trainen volgens de richtlijnen van de NBVD ( Nederlandse bond van de diensthond) met als doel de honden en de geleiders geschikt te maken voor het werk als hondengeleider.

Wat betekent dit?
Wij doen ons best onze leden zo goed mogelijk te begeleiden in het werken met hun hond.

We trainen de honden zoveel mogelijk op het leer.
Dit houdt in dat alleen een leren halsband wordt gebruikt. De enige uitzondering is als een hond dusdanig stijfkoppig is, dat het gewenste resultaat niet kan worden bereikt. Pas dan zullen er naar andere middelen moeten worden gezocht.

Een hond wordt NIET afgetuigd, ook niet als de hond niet direct doet wat je wilt. Neem de tijd om je hond wat aan te leren. Het volgen en het om-commanderen kan ook thuis geoefend worden.

Wees consequent naar je hond. Wat vandaag niet mag, mag morgen ook niet.

Het roken is beperkt tot de momenten buiten de training. Op het veld en in de kantine wordt niet gerookt.

We trainen samen, met elkaar en voor elkaar. Als je klaar bent met jouw oefeningen of als het druk op het veld is en je legt je hond even in de auto, wordt er van je verwacht dat je een ander lid helpt.

Verder zijn we een club met een hoog vrouwen gehalte, behandel ze als “man zijnde” met respect.

Dan nog een paar logische dingen.

Als je hond op het veld poept RUIM HET OP. Zorg eventueel voor poepzakjes, vraag er anders om of gebruik de beschikbare schep.

Aan het einde van de training helpt iedereen met het opruimen van de  kantine en het veld. We laten het met zijn allen opgeruimd en schoon achter.

Wij proberen in het na-en voorjaar zoveel mogelijk er 2x per week op het trainingsveld aanwezig te zijn. Er zijn daardoor genoeg mogelijkheden om te trainen.

De avond voorafgaande aan de training sturen wij een whattsapp-bericht. Wij verwachten van jou hierop te reageren of je wel of niet aanwezig zult zijn op de training. Doe een afmelding zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk om 08.00 uur op de dag van training.
Afhankelijk van de deelname kan er de beslissing worden genomen of dat de training al dan niet kan plaatsvinden. Verder kan rekening worden gehouden bij het klaarzetten van de koffie en thee.

Kinderen meenemen is uiteraard geen probleem. Maar ze zijn en blijven wel voor je eigen verantwoordelijkheid.

Nieuwe leden hebben een proeftijd van 3 maanden, daarna beslissen we als vereniging hoe verder.

Als DHC Franeker een keuring organiseert, dan kunnen ook niet-leden gedurende 3 woensdagen en 3 vrijdagen in-trainen.

We houden een presentielijst bij voor het geval er gevraagd wordt om informatie of iemand regelmatig traint. Denk hierbij aan bijtincidenten ed.

Zie ook onze huisregels

Ten slotte: Veel trainingplezier!!